9 abr 2017, 14:40

Роди се ден 

  Poesía » Del paisaje, Filosófica
545 3 10

Генка Богданова

 

Нощта притвори сънните ресници

и в облаците пухкави се скри.

Угаснаха в небесните зеници –

последните бледнеещи искри. 

 

Ласкаво зората се усмихна,

с длан обагри в розово росата,

после  в капка бисерна притихна.

Слънцето изплува сред позлата.

 

Птичи хор разбуди тишината,

с химн  възторжен, вдъхновен.

От утробата на светлината

роди се новият априлски ден.

 

© Генка Богданова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??