13 mar 2013, 22:25

Родни напеви 

  Poesía » Otra
462 0 6

В дом просторен и светъл живея,

емигрант съм в далечна страна.

Ала чувам тук Янтра как пее

песен българска на ранина!

 

Чувам вечер напевния шепот

на пенливото Черно море,

на Балкана вълшебния екот,

долетял върху силни криле!

 

Тук прегръща ме в топлия спомен

мама, дала ми път и живот,

и разлиства се родният корен,

здрав и жилав, наливащ се с плод!

 

Не упреквам за нищо съдбата,

но гласът на кръвта ме зове...

че е толкова малка Земята

в двете майчини, топли ръце!

© МАРИАН КРЪСТЕВ Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??