13 oct 2009, 21:17

Ръбът на пътищата 

  Poesía
547 0 0

Сложих раница на гръб

и ето ме - на пътя с върбите,

но порязах се на остър ръб

между живота и мечтите.


 

Кърви раната, кърви

с кръв горчиво сладка,

не спирам аз и времето върви,

и почивка няма дори за кратко.


 

Тихо е нощното небе

над пътя с върбите,

вятърът гребе, гребе

светлината от звездите.


 

Тихо е нощното небе

и плачат върбите,

вятърът сълзи гребе

и ги плиска в очите.


 

А раната кърви, кърви

и никога не спира,

времето върви, върви

и пътищата ни събира.

© Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??