Такъв ли съм, какъвто се съзирам
в пречупеното зеркало отсреща?
И като гледам – Кой Кого презира –
дали Аз Него, Той ли Мене с погледа горещи?
А като се замисля – Що се случи?
Нали до вчера Халби с Пиво заедно деляхме?
Какво не стана? Що не се получи?
И някъде излъгани ли бяхме?
И кой от двама ни към тебе е по-страстен,
и първи би извадил шпага,
та да заколи своя брат нещастен,
та да остане сам със свойта драга?
Едно е ясното – и Двамата тъгуваме,
и Аз и Той ако те видим – ще сме в плен!
Единият изцяло ще ликува,
а Вторият – ще млъкне поразен!
© Момчил Манов Todos los derechos reservados