2.05.2018 г., 19:33 ч.  

Самоанализ 

  Поезия » Любовна
894 1 2

Такъв ли съм, какъвто се съзирам

в пречупеното зеркало отсреща?

И като гледам – Кой Кого презира –

дали Аз Него, Той ли Мене с погледа горещи?

 

А като се замисля – Що се случи?

Нали до вчера Халби с Пиво заедно деляхме?

Какво не стана? Що не се получи?

И някъде излъгани ли бяхме?

 

И кой от двама ни към тебе е по-страстен,

и първи би извадил шпага,

та да заколи своя брат нещастен,

та да остане сам със свойта драга?

 

Едно е ясното – и Двамата тъгуваме,

и Аз и Той ако те видим – ще сме в плен!

Единият изцяло ще ликува,

 а Вторият – ще млъкне поразен!

 

© Момчил Манов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??