5 dic 2021, 11:04

С думи на поет 

  Poesía » Formas graves
372 3 7

Без капчица суетност пак наднича,
в замръзналата локва облак бял,
не би ли там звездиците видял
и образа далечен, на момиче.

 

Което се съмнява в туй, дори че
и да разсъмне, някой би успял,
да приласкае снежната печал,
та да разцъфне под снега кокиче.

 

Защото рози мрат под сняг и лед,
окапали са листите навред,
дърветата заспали си и голи.

 

И вятърът е леден и проклет,
едно момиче, с думи на поет,
за вишневата пролет пак се моли.

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??