Мръсни облаци стелят се ниско
над полета и хълмове сиви
хоризонта е толкова близко,
а дърветата някак трънливи...
Безутешно накацали птици
се оглеждат за свойте гнезда
и погалват със мокри ресници
оголялата зимна бреза...
Ала все пак, в мъглата, на края
малка точица слънце блести
и закратко в небето извая
топли, перести, бели бразди!
Едно нежно и плахо кокиче
възхитено разтвори листа
и усмихна се като момиче,
преживяло насън любовта!
Не унивай! Със котешки стъпки
ще пристигне след ден пролетта,
ще събуди последните пъпки,
не унивай, готов е света!
© Рада Димова Todos los derechos reservados
Много е хубаво, толкова е позитивен финала...
А сега съм така - "и усмихна се като момиче, преживяло насън любовта!"