19.01.2013 г., 18:45 ч.

С котешки стъпки 

  Поезия » Пейзажна
464 0 1

 

 

                           Мръсни облаци стелят се ниско

                           над полета и хълмове сиви

                           хоризонта е толкова близко,

                           а дърветата някак трънливи...

 

                           Безутешно накацали птици

                           се оглеждат за свойте гнезда

                           и погалват със мокри ресници

                           оголялата зимна бреза...

 

                           Ала все пак, в мъглата, на края

                           малка точица слънце блести

                           и закратко в небето извая

                           топли, перести, бели бразди!

 

                           Едно нежно и плахо кокиче

                           възхитено разтвори листа

                           и усмихна се като момиче,

                           преживяло насън любовта!

 

                           Не унивай! Със котешки стъпки

                           ще пристигне след ден пролетта,

                           ще събуди последните пъпки,

                              не унивай, готов е света!  

 

© Рада Димова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Все едно изкачих някаква стълбичка- от първото тъмно и мрачно стъпало, до последното светло и сияйно
    Много е хубаво, толкова е позитивен финала...
    А сега съм така - "и усмихна се като момиче, преживяло насън любовта!"
Предложения
: ??:??