Със таланти съм дарен
***
Аз поет съм незлоблив –
учен, умен, работлив.
Кой прочут е като мен?
Със таланти съм дарен...
Нарисувах сто сърца
(и ги хапнах с ребърца).
Понатрупал бол килца
(със спаружени крилца),
аз мъжествено летя –
диря пристан в таз земя...
Кокошкарник цял открих
и нахъсах с боен вик.
Със мисирки поиграх:
дивна песен им попях.
Ипостаси сто открих.
Лик на ментор си сложѝх.
Най-смирено – с тон велик
мъдрости заръсих – шик...
Но умът – о, Боже, срам –
се заяде: праща спам...
Вместо с мил мечтан харем –
уредих се със проблем.
Как да скрия таз беда
ми кажете вий сега?
© Плами Todos los derechos reservados