16 ene 2024, 8:16

С вкус на младо вино 

  Poesía
350 8 20

Целувката ти бе безкрайна.

Тя имаше вкуса на младо вино.

На глътки отпивах, оставах жадна,

надигаше се в мене нещо диво.

 

Опиваше ме  бързо и тогава,

загубвах трайно равновесие.

И чувствах как земята се поддава

сякаш приближава бедствие.

 

Минавах по пътищата с устни

напукани като жарката пустиня.

Сънувах често извори безумни

и как от теб с наслада пия.

 

Без тебе сякаш пътувам по море

след някакво корабокрушение.

Морето е красиво и ме зове,

но морската вода не се пие!

 

© Миночка Митева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??