24 abr 2007, 10:30

сама ще дойда 

  Poesía
770 0 16

Ако решиш (наистина) да ме намериш -
не ме търси в уюта на понятното.
Не ме търси в планирания делник,
в убежището кръгло на познатите.


По устните на вятъра търси ме,
в каруците на слънчеви номади -
в светкавиците, в бурите неспирни,
в усмивката на огнените клади...


Във аления  ритъм на зачатието,
във разпилените сърца на есента,
във облачните линии, в обратите -
в нестихващата лудост на плътта.


Не се води по смътните догадки.
И не разпитвай (друг не ме е виждал).
Ако решиш наистина, почакай ме -
сама ще дойда  (зная ли, че искаш)...

© Дакота Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??