По Еньовден се случват чудеса
и слънцето по-силно днес блести!
Окъпах се във сутрешна роса,
а сянката ми весело трепти.
Облякох се във риза от коноп
и тръгнах боса в росната трева.
Събирах билки връзвах ги на сноп,
омайно биле търсих след това.
Венец изплетох, дъхав и красив,
да съм прекрасна, нежна и игрива…
Оглеждам се и търся самодив,
защото днес и аз съм само…дива…
© Керанка Иванова Todos los derechos reservados