Само любовта,
може лютиво да заболи така,
както никоя друга
болка човешка на тази земя...
Само любовта,
може да прониже така,
сякаш ножове
пробождат болно сърце...
Само любовта боли така-
горчиво като целувка
на роза бодлива...
Но не забравяйте,
че това дава мощна сила!
Превръща те в борец!
Ставаш счупено стъкло!
А когато някой те поправи
и превърже твоите рани-
силен човек ставаш,
обаче старата любов
става все по-трудно
да се забрави...
Но не е невъзможно
ума да я остави!...
О,друга любов!...
Чиста - нова!
Много по-добра...
Нова прекрасна
гледка към света!
Но този път,
любовта си насочвам я
не към човек...-
А към самият Създател!-
На всички нас Баща!
Той никога
няма да ме нарани!
Няма капчица сълза
от болка да остави следи!...
Обявявам го! -
Тук и сега!...
Че в Неговите ръце,
аз предавам своето
наивно и наранено сърце!...
Той ще го поправи,
нали познава го добре!...
Защото знае,че аз съм Негово дете!
© Ivana Dzhermanska Всички права запазени
полагат в Неговите ръце
нараненото свое сърце!
Изсушава сълзите им и посочва пътя по който да го следват, да обичат Него, себе си и другите като себе си..