28 feb 2019, 23:11

Само приятелството 

  Poesía
155 0 0

САМО ПРИЯТЕЛСТВОТО

 

Не се огорчавай от моя отговор!
Не искам да страдаш, в болка тъжиш.
Това не е падение, или твоя позор.
Не ми говориш. Вече бягаш, мълчиш.

 

Ти искаше ние двама побелели,
не споменаващи даже годините си,
да съберем далечните си предели
и стоплим вледенени зимите си.

 

Зная, ти си прекрасен човек, земен
и аз те обичам, приятелю, много,
но кажи - какво можем още да вземем
от живота, гледащ ни мрачно и строго.

 

Душата ми е пълна с тежки болки.
Няма време вече дори да ги споделя.
Твоите грижи не зная какви, колко са.
Не бих могла в едно да ги обединя.

 

Те вече са подивели, кучета стари,
които всеки по отделно сам смирява,
но съберем ли ги, дъхът ще ги опари,
ще се изядът, и нас ще погнат тогава.

 

Не! Нека живея аз с грижите свои
за децата, миналото си, самотата!
Ти премини спокойно дните твои!
Да не се месим в гласа на съдбата!

 

Нека не те отчайва моя отговор!
Този стих само на теб посвещавам!
Нека не влизаме в мълчание и спор!
Само приятелството ще ни спасява...

 

28 02 2016 

© Надежда Борисова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??