5 jun 2010, 22:16

Самота 

  Poesía » Otra
451 0 0

В тази тъмна,

безцветна одежда,

ти не даваш дори

и мъничка, дребна надежда.

 

Все неканена идваш,

без дори и да питаш.

Ти към мен се навеждаш

и живота ми жалък изцеждаш.

 

Отражение в нежна роса

или вик на нескрита тъга...?

 

И ето я, взе да се връща,

но аз ще приема я, без да се мръщя,

защото знам –

чувствата взаимно не пречат си.

 

Редуват се нежни и чисти,

докато не дойдеш и не станат на кал.

От тях валят искрици златисти,

а ти причиняваш само злосторен провал.

 

Но под силата на враговете ти,

дори и твоята същност елмазена

ще бъде жестоко, безмилостно смазана.

© Ивайло Маринов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??