В тази тъмна,
безцветна одежда,
ти не даваш дори
и мъничка, дребна надежда.
Все неканена идваш,
без дори и да питаш.
Ти към мен се навеждаш
и живота ми жалък изцеждаш.
Отражение в нежна роса
или вик на нескрита тъга...?
И ето я, взе да се връща,
но аз ще приема я, без да се мръщя,
защото знам –
чувствата взаимно не пречат си.
Редуват се нежни и чисти,
докато не дойдеш и не станат на кал.
От тях валят искрици златисти,
а ти причиняваш само злосторен провал.
Но под силата на враговете ти,
дори и твоята същност елмазена
ще бъде жестоко, безмилостно смазана.
© Ивайло Маринов Всички права запазени