21 sept 2011, 13:29

Самотен гълъб 

  Poesía » De amor
741 0 2

Когато вечер слънцето залязва,
погалено от нощните коси,
самотен гълъб каца на перваза,
а сянката му - в моите очи.

 

Почуква сякаш плахо по стъклото,
танцувайки познатия ми танц,
а тихата му песен - над леглото
покрива в миг нощта ми с нежен гланц.

 

И сякаш иска нещо да ми каже.
Да видя нещо в тъжните очи,
забравено от чувствата ми даже,
от смисъла на земните ни дни.

 

Дали отново искаш да ме видиш?!
Дали се криеш в малката душа?!
Готова ли си танца да предвидиш?
Или при мен те води любовта?!... 

© Чавдар Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??