5 ago 2010, 13:50

Самотен пилигрим 

  Poesía » Filosófica
989 0 16

Самотен пилигрим

 

Експериментална поезия

по картината на Ася Толедо (Вирго99)

„Нарисувах си небе!”

http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=222409 

 

Небето просветлява и се мръщи,

прозява се с финес през криви пръсти,

целува върховете на елите,

намята ален огън сред мъглите.

 

Сломен от горест, бърза облак перест:

с невиждащи очи за тази прелест

бленува, из пространството блуждае...

Сърцето, ледно, за любов мечтае...

 

В предверието на света заставам –

житейската си роба прекроявам –

злочест, самотен пилигрим до края,

навеки взимам сбогом тук със рая!

 

© Плами Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??