САМОТНИ ДУШИ
Той бе в кома. Дълго беше сам.
Не чуваше, не виждаше. Затворен
в своя свят... за всички беше ням,
макар че дълго, дълго му говорех.
И там, във тихата си бяла стая,
той очи отвори, бавно, като в чудо -
проговори: Сънувах или не, не зная,
но това, което е отвъд... е лудост!
Надпис огнен се яви пред мене,
буквите горяха, цели в адски пламък...
случваше се всичко като във творение,
а смисълът тежеше, сякаш бе от камък!
Щом си тук и огнените знаци виждаш,
застанал си на прага, нататък няма нищо!
Върни се да довършиш земните си грижи,
ще дойдеш пак, когато си разнищен.
НЯМА БОГ! - от надписа крещеше...
Само с вино и жени животът е красив!
А душите бедни, страдащи и грешни
сами остават... и няма кой да ги спаси!
17.09.2010 г.
© Пламен Митев Todos los derechos reservados