Празник ще бъде - най-светлият ден,
трапеза богата ще има в дома -
от радостни чувства и звезди озарен,
тихо под сняг ще заспива градът.
Елха ще блещука, в ъгъл скътана
и свещи, запалени с надежда от нас,
с молитва да няма повече рани
и в очакване с трепет на дванайстия час.
Когато глави с надежда обърнем
цяло семейство, ще знаем едно -
един от нас не ще се завърне,
самотно ще бъде едното кресло.
Ще бъдем на празника само малцина,
но всички да бъдем, ще имаме нужда.
И теб ще те мислим - там, де замина,
празник ли ще е, ако е сред чужди...
Остава ни само надежда в душата,
че друга година не ще е така,
в едно заедно вярват сърцата -
на Коледа стават чудеса...
12.12.09
© Нина Найденова Todos los derechos reservados