14.12.2009 г., 14:27 ч.

Самотни празници 

  Поезия » Друга
685 0 2

Празник ще бъде - най-светлият ден,

трапеза богата ще има в дома -

от радостни чувства и звезди озарен,

тихо под сняг ще заспива градът.

 

Елха ще блещука, в ъгъл скътана

и свещи, запалени с надежда от нас,

с молитва да няма повече рани

и в очакване с трепет на дванайстия час.

 

Когато глави с надежда обърнем

цяло семейство, ще знаем едно -

един от нас не ще се завърне,

самотно ще бъде едното кресло.

 

Ще бъдем на празника само малцина,

но всички да бъдем, ще имаме нужда.

И теб ще те мислим - там, де замина,

празник ли ще е, ако е сред чужди...

 

Остава ни само надежда в душата,

че друга година не ще е така,

в едно заедно вярват сърцата -

на Коледа стават чудеса...


12.12.09

© Нина Найденова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??