25 may 2013, 12:00

Самотница-вълчица 

  Poesía » Otra
478 0 1

 

Тя дълго ви над стръмното усое,

но кой ли чу задъханото във кръвта ù?

Самотница-вълчица над прибоя

надвеси се, дошла от билото на планината.


Здрачаваше се, плискаха вълните.

Бушуваше морето в черен тътен.

Отдавна бе изгубила следите,

а погледът ù беше жаден, ненаситен.


По гърленото ù скимтене драска вятър

и над хоризонта вие тъжна песен,

която огнена и пареща до вихър

отнася мисълта по път нелесен. 


Не бе преминала, ей тъй, през Ада, 

ала през всичките ù кръгове се завъртя

и всичките предателства накрая

ù очертаха райската врата.

© Евгения Тодорова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • ... тежки са думите ти, Джейни!
Propuestas
: ??:??