6 jun 2009, 15:38

Самотният Дъб 

  Poesía » Otra
927 0 0

Самотният Дъб

 

Самичък той израсна

в полето, ето там,

самичък той порасна,

сам, сам, сам.


 

Птиците защо ли

с него не дружат,

на тревите той се моли,

но защо и те не щат.


 

А щом пристигне есента,

капят и листата,

настъпва пълна самота,

сякаш е единствен на земята.


 

И година по година

бавно, носталгично,

животът го подмина

напълно безразлично.


 

Но реши се на промяна

дървото, наш герой,

"Време е за смяна"

се провикна той.


 

Незнайно как

изскочи от земята,

сякаш Божи знак

го упъти към гората.


 

Далеч бе тя скрита,

но дървото някак стигна,

дълго скита,

но пристигна.


 

При дървета и птички,

всички засмени,

при цветя и тревички,

където нямаше проблеми.


 

Щом отиде там,

просълзи се и въздъхна.

"Вече не съм сам"

и издъхна...

© КрИсИ Милчева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??