16 may 2006, 9:56

Сбогуване 

  Poesía
1571 0 11
В очите ти, пак се оглежда денят.
Смехът ти разрязва за миг тишината.
В ръката с цигара до тебе стоя.
В главата ми мисли - отлитащо ято.

Не зная какво, но нещо се случва,
усещане някакво, нещо фалшиво...
Гласът ти е същият, весел и звучен.
Оглеждам се тъжно в кафето горчиво.

Нима не усещаш тревогата в мен?
Нима моя поглед не те натъжава?
Ти знаеш защо те поглеждам смутен
и знаеш, че днес... с теб се прощавам.

Не искам да трия солени сълзи.
Не искам раздяла от филми лирични.
Мълчи... Не казвай: "Моля те остани!"
Прошепвам ти: "Сбогом!"...
                               А как те обичам...

© Найден Найденов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??