19 feb 2009, 12:46

Сбогуване 

  Poesía
403 0 2

                              СБОГУВАНЕ

 

 

Пътеката отиваше в безкрая -

пълзеше край назъбени скали.

Нагоре към небето в рая -

посрещаха я влюбени ели.

 

 

По нея носеха мъжа и кръст.

Душата му летеше в синева.

Положиха го във студена пръст -

смъртта ухаеше на дъхава трева.

 

 

В сено от слез синееха очи,

блестяха като на мъртвец.

Лазурът на простора се смрачи.

 

… И траурно запя щурец.

© Мимо Николов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Какво да кажа ! Страхотно пишеш - човешки, топло , откровено!
  • "По нея носеха мъжа и кръст.

    Душата му летеше в синева.

    Положиха го във студена пръст -

    смъртта ухаеше на дъхава трева."

    Красиво и тъжно!

Propuestas
: ??:??