12 nov 2013, 18:16

Сбърканите хора 

  Poesía » Filosófica
617 0 3

Все от тебе някой нещичко очаква -
не си се справил днес, не си успял...
И тръгва чак съдбата да оплаква -
грешка ли?! Това е равно на провал!

Все за нещо някой ще е недоволен,
че уж работата ти не е докрай,
но на всички угодиш ли в тоя свят усоен -
свещен катарзис - земен рай!

И все за нещо няма да си прав,
от тебе има толкова по-висшестоящи:
по длъжност и по ум, че и по сила здрав,
къде ти с твоите умения висящи?!

Накрая сам на себе си се сърдиш,
обезверен се чувстваш, слаб и озверял,
за всичките неща се мъчиш
и какво - отново всичко е провал!

И тука идва точен изводът -
"хората са тъпи" - звъни в главата този ек,
а само твой е изборът
дали ще си и ти такъв човек!

© Радостина Димитрова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??