Прозрачна тишина навън,
стадата се завръщат.
Отеква тихо меден звън,
проплаква агне тъжно.
Ветрецът носи аромат
от изораните поля.
Ухае мириса познат
на плодове, цветя.
Нощта постила пелена
и две сърца повива.
Щурците в тази тишина
със шепота се сливат.
© Пепа Деличева Todos los derechos reservados