3.02.2004 г., 22:35 ч.

Селска идилия 

  Поезия
1209 0 2
Селска идилия.

Прозрачна тишина навън,

стадата се завръщат.

Отеква тихо меден звън,

проплаква агне тъжно.

       Ветрецът носи аромат

       от изораните поля.

       Ухае мириса познат

       на плодове, цветя.

Нощта постила пелена

и две сърца повива.

Щурците в тази тишина

със шепота се сливат.

© Пепа Деличева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??