26 jun 2018, 0:26

Сенокос 

  Poesía » Del paisaje
380 0 0

                                               Откосите, като зелени вълни,

                                               полягат след набега на косите.

                                               Аромат се носи, в ноздрите струи,

                                               последно дихание на тревите.

                             

                                               Морен денят след залеза си тръгва.

                                               Вечерницата засиява след тях първа.

                                               Нежно зефир погалва лицата,

                                               полъхва в здрача, поклаща листата.

                       

                                               На прясно окосената ливаада

                                               устройват щурците нощна естрада,

                                               в танц се впускат светулки - искри,

                                               сякаш небето  слязло е с безброя звезди.

                             

                                               Огънят превръща се в жарава,

                                               Заглъхват думите след дневната врява.

                                               Сънят притиска с тежестта си клепачите,

                                               роса роси косите на косачите.       

© Никола Яндов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??