10 nov 2018, 21:35  

Сезифе 

  Poesía » Filosófica
770 1 2

СИЗИФ

 

Как си, Сизифе?

Камъкът все по-тежък,

а с годините ти все по-слаб.

Няма как да се спреш,

трябва ти покрив и хляб.

Как си, Сизифе?

Пътят е стръмен и обърнеш ли гръб

тежестта ще те смаже.

Давай вижда се края,

идва най-сетне почивка

и щастлив ще си може би даже.

Как е бедни, Сизифе?

Цял живот тънеш в пот

и дочуваш отвсякъде браво.

Ставаше силен,

но за хубаво май остана си сляп

с твоята робска природа.

Бутай камъка, знай няма как

вече е късно да спреш, да се будиш.

Ти сам си избра тази съдба,

да си честен, добър, да се трудиш.

 

© Иван Иванов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??