29 mar 2008, 12:55

Шампанско ще си купя днес 

  Poesía
1182 0 27

 ШАМПАНСКО  ЩЕ  СИ  КУПЯ  ДНЕС

 

Ден като ден. Обикновен.

Валяло из ведро. Проливно.

Дарил е Бог на този ден

една жена със чедо свидно.

                              Било отдавна. Аз не помня. 

                         За зло, или добро? Не зная.

                         Орисница над мен съдбовно

                         вратата на живота ми отваря.

                                              По пътя с много стъпала

                                              все търсех моята орисница -

                                              с магията във тайните слова

                                              и малката вълшебна пръчица.

                          Не я намерих. Срокът ми изтече.

                          А се надявах до... последно.

                          И за кога ли да я търся вече?

                          Предречено е! Неизбежно!

 

 

Шампанско ще си купя днес.

Пред огледалото ще седна пак.

Наздраве ще му кажа. За късмет.

И ще празнувам! Ето, пада мрак...

 

Маги

 

© Магдалена Рашева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??