28 jun 2023, 16:37

Шарен ден 

  Poesía
671 10 36

Още рано от зори

слънчице наднича,

пръска огнени лъчи

на Мимето в очите.

 

Петльо рови край плета,

червейче намери,

колко шарен е света

щом крилца разпери.

 

Пък  Котанчо веселяк,

преждата разплита,

виж какъв е той юнак,

баба си не пита.

 

А Щурецът с меден глас

гледа през тревата,

и отпива във захлас

капки от росата.

 

Мимето, напред, назад,

в дворчето играе,

къса розовия цвят,

за вкусен мед мечтае.

 

Седнала на прага баба,

рокличка плете,

и си спомня като млада,

как цветя бере.

 

И унесена във мисли,

шарен е денят,

дядото яви се слисан

идва си от път.

 

 

© Миночка Митева Todos los derechos reservados

La obra participa en el concurso:

Шарен ден »

2 Puesto

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??