8 feb 2024, 14:39

Шаро и Писана 

  Poesía
126 2 2

ШАРО И ПИСАНА

... ако някой приятел реши
да ми купи едно котараче,
или кученце с меки уши –
дето даже не чини петаче,

 

ще ги кръстя с добри имена –
ей тъй! – просто Писана и Шаро,
ще ми бъде денят светлина –
и добра – неизбежната старост,

 

аз – беднякът без дом и пари,
без другарче така си останах,
Шаро с лай ще ме буди в зори,
а в съня ми ще мърка Писана,

 

с тая рунтава топка любов
вече няма да съм саменичък –
и ще ходя в мазата на лов
за мишлета, и в парка ще тичам,

 

ще наостряме нощем уши –

всяко утро е тъй неизбежно...

Ако някой приятел реши,

че Животът е лапичка нежност.

 

© Валери Станков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??