23 sept 2016, 17:32

Шепот от вълна 

  Poesía » Del paisaje
1837 9 16

Слънцето - тава бакър

мъчи се да върне Лятото,

на плажа тих, последният чадър 

гледа към морето запустяло.

 

Една вълна се плисва и шепти

спомени за бурни нощи,

изчезват и последните следи,

оставени от стъпки боси.

 

Дъх на водорасли и рибарски лодки,

кей преборил бури, ветрове,

далечен припев, нежни нотки

пристига есента с палитра цветове.

 

Варна, 2016

Гавраил

© Гавраил Йосифов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??