И пак е май! И пак тринайсети,
/но не е петък за късмет/,
във ден фатален по случайност
родила съм се със адет*.
Приела ролята – момиче,
дарил ме Господ с балагини,
по облаците все да тичам
със две невидими криле.
Усмивката си да раздавам,
макар и често през сълзи,
повярвала, че се смирява
духът в усмихнати очи.
Така година след година...
не мога веч` да ги броя,
нанизват си се, за да мина
през тях със вдигната глава.
И още колкото да има,
за всички днес благодаря,
защото, знам, са несравними
уроци в личната съдба!
*адет – нрав, характер
13.05.2023 г.
© Таня Мезева Todos los derechos reservados