ЩАСТЛИВА КОКОШКА
Аз Кокошка съм щастлива,
като волна самодива,
а цената на яйцата
ми расте до небесата.
Но... тъгувам за Петела,
за осанката му смела,
за играта му любовна
и за песента гръмовна.
На гърба ми да се метне,
пред очите ми да светне,
гордо да изкукурига,
да се вдигне паспалига...
Всеки тук отлично знае:
щастието - в любовта е,
а цената на яйцата -
на министъра в главата.
© Радко Стоянов Todos los derechos reservados