15.03.2012 г., 19:00 ч.

Щастлива кокошка 

  Поезия » Хумористична
1120 0 12

ЩАСТЛИВА КОКОШКА

 

Аз Кокошка съм щастлива,

като волна самодива,

а цената на яйцата

ми расте до небесата.

Но... тъгувам за Петела,

за осанката му смела,

за играта му любовна

и за песента гръмовна.

На гърба ми да се метне,

пред очите ми да светне,

гордо да изкукурига,

да се вдигне паспалига...

Всеки тук отлично знае:

щастието - в любовта е,

а цената на яйцата -

на министъра в главата.

© Радко Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??