23 sept 2022, 10:13  

Ще дойде ден наяве и насъ̀не 

  Poesía » Filosófica
545 9 15

И времето ни е такова – тъжно,
мизерия, пандемии, войни,
небето се е свило, до окръжност,
усмивката съвсем ни изменѝ,

прихвана с пръсти рокля пъстроцветна
подкара с вик карета от мечти,
на капрата ѝ лятото се метна...
Живеем, да, но живи сме почти.

Устата на деня ни зейва гладна,
калейдоскоп рекламите върти,
подпрели небесата – да не паднат,
живеем само нощем аз и ти.

Изписаните страници сияят,
душата си почива от лъжи,
с луната, там, където уж е раят,
усмивката ни са ангели кръжѝ ...

Ще дойде ден наяве и насъ̀не,
ще имат край гладът и горестта,
усмивката ни в облак ще се спъне,
ще кацне върху всякоя уста.

 

 

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??