16 sept 2008, 19:11

Ще ме има ли... 

  Poesía » De amor
766 0 18

Ще ме има ли...

 

Ще ме има ли

и мене

някога, там –

в твоя стих –

най-любовния

от всичките

„посветени”?

Ще сложиш ли

и за мене

два реда

черни

във твоята

страница на

сърцето,

събрало

толкова нежност?

Ще ми напишеш ли

две думи –

поздрав прощален –

да се забият

в дълбокото

на очите ми,

страшно притворени?

И ще ù кажеш ли

някога:

„Аз я обичах...

Беше отдавна.

Минало-свършено.

А сега тебе

обичам...”

Ще...

 

Остави цвете

и свещ

там,

където

ще бъда,

любими...

 

© Елмира Митева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??