6 may 2011, 1:05

Ще ме намериш 

  Poesía » De amor
530 0 1

Ще ме намериш на същата улица,

минавайки тихо да говоря на глас,

да поздравявам хората както винаги,

без да знам какво се случи с нас.

 

Ще ме видиш на далечния хоризонт,

който свързваше двете ни слънца –

потъващият залез и новият изгрев,

взаимно допълващи се две сърца.

 

Може да ме намериш в някоя нощ

между звездите на небето плаващи,

и с треперещи далечни златни лъчи –

на полузаспалата земя светлина даващи.

 

Ще ме срещнеш в съня си кратък,

неудържимо в един миг ще се загубя,

будна, със сълзи върху възглавницата

ти ще поискаш отново да се влюбя.

 

Ще ме срещнеш в спомените си –

изчезващ от мислите ти призрак,

ще искаш още една такава среща,

но аз ще потъна във вечния мрак.

© Никица Христов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Това е моето! определено! неможе да се опише емоцията ми докато го четях! Браво!
Propuestas
: ??:??