1 ago 2008, 9:37

Ще ме намериш... 

  Poesía
1098 0 12

Ще ме намериш...

 

Ще се стопя във теб... като сълза, от вятъра отронена.

И пак без глас ще те повикам... тихичко.

И като цвете в пламъка на мъжки погледи ще изгоря...

А после ще си ида – непотърсена...

 

Ще те сънувам всяка нощ в дворци от морски пясък,

през твойте длани, знам, че ще тека неуловима –

като кристална, чиста изворна вода –

да утоля в душата ти пустинята...

 

Ще ме намираш сутрин в капките роса,

окъпали ресниците ти дълги.

За да ме имаш, просто протегни ръка –

отдавна аз до теб стоя безмълвна!

 

И вече няма да се търсим в ненамиране...

И двамата платихме свойте дългове.

Сега остава ни да сме щастливи...

Вземи ме! Нека те допълня!...

© Елмира Митева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??