1 sept 2023, 9:03

Ще пиша стихове в небето 

  Poesía
209 3 3

ЩЕ ПИША СТИХОВЕ В НЕБЕТО

 

... на кръстопътя на света, с разпъната на кръст душица,

за първи път от сто лета не пожелах да литна – птица,

пешак – на хълмите се спрях, изгазил мъчната си угар,

освен с две шепи пътна прах, забогатях ли с нещо друго? –

застанал на самия ръб на този свят, мълча – посърнал,

какво ще отнеса на гръб? – нима сребро, злата и сърма? –

повярвал в древната лъжа, че съществува Златно руно,

 

момчето в мене възмъжа, изпи три щипки от тютюна,

нанейде се смали – старик, в дълбоката си златна есен,

как да го спра, нима със вик, с преглътната сълза и песен? –

върху плешивите бърда, проводил своя дълъг заник,

ще бъда слънчева вода в дъжда – над летните поляни,

и щом под лунната ми свещ ми трепне сърчицето клето,

с бодилчета от таралеж ще пиша стихове в небето.

© Валери Станков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Пиши!
  • Ех, тази "пътна прах", която ни прави хора-щастливи.
  • Безпределна е твоята поетична вселена, Валюше, дълги години да бродиш из нея и да споделяш чудесата й с нас.Ѝ

    пешак – на хълмите се спрях, изгазил мъчната си угар,
    освен с две шепи пътна прах, забогатях ли с нещо друго? –
Propuestas
: ??:??