16 feb 2021, 18:01  

Ще си направя люлка от лиани 

  Poesía » De amor, Formas graves
497 1 25

Ще си направя люлка от лиани

 

 

И нека всички елфи се сберат,

да звъннат силно нежните им арфи,

Амур да могат в този час да спрат

 

да пали дръзко тръпките ми плахи!

Аз знам - жесток е този свят,

не значат нищо тайните ми малки,

 

но пак ще питам тази необят:

"За мен ли са тез' приказни поляни,

които тъй в очите му цъфтят?"...

 

О, аз ще скрия всичките си рани

с прекрасна рокля в лунно-бял ефир!

Ще си направя люлка от лиани

 

и нека боговете в тази шир

да ме раняват вечно... и безспир...

© Светла Асенова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??