Ще си останеш блясъкът във моите очи
и нежен като вятър ще ме галиш.
Ще си остана по устните следи,
от грях един, със които ще мечтаеш.
Ще си останеш стон от арфа
и всяка утрин любовта ми ще е будна.
С залеза ще съм любима песен,
която ще си пееш, за да заглушиш
на сърцето си прииждащите чувства.
Ще бъдеш пътеводната звезда
и всеки път със теб ще бъде лесен.
Ще бъдеш моята присъда
обречена без теб да бъда вятър,
разпръскващ голите ти чувства.
И в зимата на любовта ти
да донеса най-топлата прегръдка.
Ще си една сълза
в пороя от прииждащи сълзи
и само тя след бурята неканена
по устните дълбае пак следи
и неизплакана отново в мен гори.
17.04.2008
Бургас
© Радка Иванова Todos los derechos reservados