14 nov 2022, 9:14  

Ще те погаля, облак ще ти хвана... 

  Poesía » Otra
573 4 13

Дали когато няма да ме има,
ще плаче някой? Моля те, недей!
Аз ще съм тук, но в песен и сред зима,
ще будя някой сбъркан чичопей.

Хвърли я, чуй жалейката! Веднага!
За мене  кръст не слагай, нито креп
от луди, знаеш и смъртта, че бяга,
и с всеки стих ще бъда тук, до теб.

Щом сипне утро и очи притвори,
Луната - премаляла и заспи,
и премета небесните си двори,
ще чакам там, под старите липи.

Ако запее весело фонтана,
ще чуеш мене – лудата глава.
Ще те погаля, облак ще ти хвана...
И ще си тръгна тихо след това.

 

 

 

 

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??