20 may 2018, 23:10

Щом цъфне дъхавият глог 

  Poesía » De amor
678 7 14

Щом цъфне дъхавият глог

 

Щом цъфне дъхавият глог

и надеждата ме сгрее,

наливат плодчетата сок,

а духът ми пак се рее...

 

Мисълта ми тъй свенлива

не спира, идва като сън.

Искам го, а тъй не бива,

елф някакъв ли пее вън...

 

И никой друг не ми е мил,

искам аз да го обая.

Дали той в себе си е скрил

свят за мен - о, аз не зная...

 

Нека бъда заслепена

от сладко – влюбени лъчи...

Ако бъда уязвена,

то за какво са ми очи...

© Светла Асенова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??