Щом някой твърди: „Да обичаш е лесно.
В стомаха ти пърхат добри пеперуди.”
Не бързай да вярваш. Не е много честно.
Не бързай да трупаш красиви заблуди.
Не много ясно - и всички го знаят -
дали ще летиш като младите птици,
дали ще докоснеш вратите на Рая,
дали ще сънуваш със будни зеници.
А може надолу стремглаво да падаш,
във тъмни тунели – без край и начало,
да гаснеш, да крееш, да съхнеш и страдаш –
един дух, затворен в нечувстващо тяло.
Така да обичаш, че даже Земята
под твоите стъпки от страст да трепери,
повярвай, не е никак лесно, приятел...
Желая ти тая любов да намериш,
по-силна от смърт, от живота по-вечна,
по-страшна от чума, по-люта от рана.
От нейните мъки и болки сърдечни
най-сладкият белег дано ти остане.
© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados