Снощи сънувах, че съм мамут –
последният оцелял,
а хората ме търсеха да ми стиснат ръката.
Скрих се в една самотна къщичка
някъде из прерията на Драгодан.
Прегледах набързо вестниците-
няколко набези от извънземни
отблъснати от един самоотвержен телефон.
Отпуснах се на стола, заспах
и започнах да сънувам себе си.
Бях чукнал 65, пенсионер от мината.
Богат и наскоро получил просветление,
но все така самотен.
Имах само една генно-модифицирана царевица
в шкафа, която, смея да твърдя, ме обичаше,
Ала нямахме деца.
Ех, цяла сутрин си мечтая на терасата!
Чух, че когато хората остареят
се превръщали в кораби и ги пращали да се бият
с най-прочутите тореадори на света.
Тогава обаче аз защо се превръщам
в семе от глухарче?
Накъде ме носи вятърът?
И още колко това паяче със сребърна нишка
ще лети до мен?
Все важни въпроси, а отговорите
са изгубени в мистерия!
07. Октомври. 2012г.
© rumpata302 Todos los derechos reservados