Една малка, но много лична част от „Цяло” – книгата, с която аз и скъпата ми майка отново се събираме заедно (макар и не физически) след 10 години. Ако и вие искате да влезете в нашия свят и да разберете нашите виждания за живота, пишете за своята бройка тук или на следния e-mail: max_mix@abv.bg.
„Сила”
Питаш ме какво е сила
и в какво се изразява тя,
питаш ме къде ли се намира –
е, добре – ще обясня!
От близки и приятели далече,
в забравено от бога село –
насред нищото, във край обречен,
една жена се бори смело!
Бори се с измъчващо я минало
и със сенките на сторените грешки,
бори се със чувство неизстинало,
че сърцето ѝ е стиснато със клещи…
Бори се с това, че е презряна
от сестра и майка родна,
че отхвърлена е, неразбрана,
че за всичко все тя е виновна…
Бори се със самота убийствена –
далеч от мъж и син едничък,
търси пътя към душа пречистена,
а очите ѝ – река – изтичат…
Как веднъж не се оплака
тази крехка, смачкана жена?
Как и дума не обели за разплата,
и на никой зло не пожела…
И покрита със душевни белези,
толкоз мъка и обида скрила,
тя остави ни след себе си
пример за това какво е сила!
© Калински Todos los derechos reservados