27 oct 2010, 20:59

Силата на слабия 

  Poesía » Filosófica
2333 7 22

 Силата на слабия

 

Промокрено от леден дъжд врабче.

И къшей хляб на тротоара мокър.

Да си щастлив не означава, че

съдбата ти флиртува със живота.

 

Трепереше. Подскачаше във кръг

и клъвваше по някоя трохичка.

Озърташе се – придобит недъг,

когато се страхуваме за всичко.

 

Тежеше хлябът. Бе врабецът сам.

И беше невъзможно да го вдигне.

Понякога късметът е голям –

остава там, където ни застигне. 

 

Но изведнъж се появи врагът,

приел видът на куче изгладняло.

Двубоят бе с предизвестена смърт,

а бягството, единствена реалност.

 

Но вместо да изхвръкне начаса,

врабчето придоби незнайна сила.

И ядно клъвна кучето в носа.

И пак. И пак. Отчаяно. Без милост.

 

Внезапно стреснат песът изквича,

подви опашка после и побягна.

Едно врабче доказа на света,

че битката за хляба... няма равна.

                          

© Александър Калчев Todos los derechos reservados

Промокрено от леден дъжд врабче.
И къшей хляб на тротоара мокър.
Да си щастлив не означава, че
съдбата ти флиртува със живота.
Трепереше. Подскачаше във кръг ...
  3129 
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??